လူ႔ခႏၶာကုိယ္အတြက္ သံဓာတ္ အေရးၾကီးပါတယ္...
...!

# Zawgyi Version ျဖင့္ ဖတ္ပါ 3
ခႏၶာကုိယ္အတြက္ မ႐ွိမျဖစ္လုိအပ္ေသာ ဓာတ္မ်ားစြာ႐ွိေနေပမဲ့ သံဓာတ္ သည္လည္း အဓိကက်ပါသည္ ။
သံဓာတ္အားနည္းသည့္အခါ ဌင္းသံဓာတ္အားနည္းေနျခင္းေၾကာင့္ေသြးတြင္းဟီမုိဂလုိဘင္ပါ အားနည္းျဖစ္ေပၚလာသည့္အတြက္ ခႏၶာကုိယ္အတြက္ ေအာက္စီဂ်င္ေလ်ာ့နည္းျခင္းျဖစ္ေပၚလာရပါသည္ ။
ေအာက္စီဂ်င္ေလ်ာ့နည္းလာျခင္းေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္မၾကည္မလင္ျဖစ္ေပၚလာျခင္း ၊ အားအင္နည္း ႏြမ္းလ်ျဖစ္ျခင္း ေမာပမ္းလာျခင္း စိတ္မၾကည္လင္ျခင္း အစ႐ွိသည့္တုိ႔ ျဖစ္ေပၚခံစားရတက္ပါသည္ ။
အမ်ဳိးသားမ်ားထက္ အမ်ဳိးသမီးမ်ားတြင္ သံဓာတ္ေလွ်ာ့နည္းျဖစ္ေပၚမွဳ႔မ်ားသည့္အတြက္ ပုိမုိလုိအပ္ေသာ သံဓာတ္ျဖစ္ပါသည္ ။ လစဥ္တုိင္အမ်ဳိးသမီးမ်ားတြင္ အပ်ုိအရြယ္ဝင္စခ်ိန္မွစတင္ခါ ဓမၼတာလာသည့္ ေသြးအတြက္ေၾကာင့္ ဌင္းသံဓာတ္ပုိမုိနည္းပါးတက္ျပီး ကိုယ္ဝန္ေဆာင္အမ်ိဳးသမီးေတြအေနနဲ႔ သံဓာတ္ပမာဏကုိ သာမန္အခ်ိန္ထက္ မ်ားစြာလုိအပ္ပါသည္ ။
သံဓာတ္ပါဝင္မူ႔မ်ားသည့္ အမဲအသည္း ၊ နီျမန္းေသာအသား ၊ ၾကက္သားရင္ အသားျဖစ္ျပီး ပဲနီေလး ၊ ေထာပတ္ပဲ တုိဟူး ၊ အာလူး ႏွင့္ ပန္းေဂၚဖီ ကန္စြန္းရြက္
စားသင့္သလုိ အခြံမာေသာအေစ့အဆန္ႏွင့္ ဖ႐ုံအေစ့
ေျမပဲ ၊ အသီးအရြက္အေနျဖင့္ ဟင္းႏုနယ္ရြက္တြင္ သံဓာတ္မ်ားျပီး ကန္စြန္ရြက္တုိ႔တြင္ပမာဏအနည္းငယ္ပါဝင္သျဖင့္ စားေသာက္သင့္ပါသည္ ။
သံဓာတ္နည္းပါးသည္အတြက္ သံဓာတ္ပါဝင္ႏွဳန္းမ်ားေသာ အသားမ်ားစားျခင္း အရြက္မ်ားစားျခင္း သာမန္လူအေနျဖင့္ တည္ေပမဲ့
အသည္းေရာဂါ အသည္းပုိးေရာဂါျဖစ္ေနပါက သံဓာတ္မ်ားေသာ အစားအစာမ်ား ေ႐ွာင္႐ွားရပါမည္ ။
အသည္းေဝဒနာခံစားျဖစ္ေပၚေနသည့္အတြက္ သံဓာတ္ပမာဏမ်ားေသာေၾကာင့္ အသည္းပုိမုိ ပ်က္စီးေစသည့္အတြက္ အထူးဂ႐ုျပဳဳ႕သင့္ပါသည္ ။ အသည္းေရာဂါႏွင္႔ စီပုိး ႐ွိေနပါက နီေသာအသားႏွင့္ အသည္း ကလီစာမ်ား မစားသင့္သလုိ သံဓာတ္ပါဝင္မ်ားေသာ အရြက္မ်ား လြန္ကဲစားေသာက္ျခင္းကုိ ေ႐ွာင္သင့့္ပါသည္ ။HN
အသက္ရာေက်ာ္႐ွည္ပါေစ
...!

# Zawgyi Version ျဖင့္ ဖတ္ပါ 3
ခႏၶာကုိယ္အတြက္ မ႐ွိမျဖစ္လုိအပ္ေသာ ဓာတ္မ်ားစြာ႐ွိေနေပမဲ့ သံဓာတ္ သည္လည္း အဓိကက်ပါသည္ ။
သံဓာတ္အားနည္းသည့္အခါ ဌင္းသံဓာတ္အားနည္းေနျခင္းေၾကာင့္ေသြးတြင္းဟီမုိဂလုိဘင္ပါ အားနည္းျဖစ္ေပၚလာသည့္အတြက္ ခႏၶာကုိယ္အတြက္ ေအာက္စီဂ်င္ေလ်ာ့နည္းျခင္းျဖစ္ေပၚလာရပါသည္ ။
ေအာက္စီဂ်င္ေလ်ာ့နည္းလာျခင္းေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္မၾကည္မလင္ျဖစ္ေပၚလာျခင္း ၊ အားအင္နည္း ႏြမ္းလ်ျဖစ္ျခင္း ေမာပမ္းလာျခင္း စိတ္မၾကည္လင္ျခင္း အစ႐ွိသည့္တုိ႔ ျဖစ္ေပၚခံစားရတက္ပါသည္ ။
အမ်ဳိးသားမ်ားထက္ အမ်ဳိးသမီးမ်ားတြင္ သံဓာတ္ေလွ်ာ့နည္းျဖစ္ေပၚမွဳ႔မ်ားသည့္အတြက္ ပုိမုိလုိအပ္ေသာ သံဓာတ္ျဖစ္ပါသည္ ။ လစဥ္တုိင္အမ်ဳိးသမီးမ်ားတြင္ အပ်ုိအရြယ္ဝင္စခ်ိန္မွစတင္ခါ ဓမၼတာလာသည့္ ေသြးအတြက္ေၾကာင့္ ဌင္းသံဓာတ္ပုိမုိနည္းပါးတက္ျပီး ကိုယ္ဝန္ေဆာင္အမ်ိဳးသမီးေတြအေနနဲ႔ သံဓာတ္ပမာဏကုိ သာမန္အခ်ိန္ထက္ မ်ားစြာလုိအပ္ပါသည္ ။
သံဓာတ္ပါဝင္မူ႔မ်ားသည့္ အမဲအသည္း ၊ နီျမန္းေသာအသား ၊ ၾကက္သားရင္ အသားျဖစ္ျပီး ပဲနီေလး ၊ ေထာပတ္ပဲ တုိဟူး ၊ အာလူး ႏွင့္ ပန္းေဂၚဖီ ကန္စြန္းရြက္
စားသင့္သလုိ အခြံမာေသာအေစ့အဆန္ႏွင့္ ဖ႐ုံအေစ့
ေျမပဲ ၊ အသီးအရြက္အေနျဖင့္ ဟင္းႏုနယ္ရြက္တြင္ သံဓာတ္မ်ားျပီး ကန္စြန္ရြက္တုိ႔တြင္ပမာဏအနည္းငယ္ပါဝင္သျဖင့္ စားေသာက္သင့္ပါသည္ ။
သံဓာတ္နည္းပါးသည္အတြက္ သံဓာတ္ပါဝင္ႏွဳန္းမ်ားေသာ အသားမ်ားစားျခင္း အရြက္မ်ားစားျခင္း သာမန္လူအေနျဖင့္ တည္ေပမဲ့
အသည္းေရာဂါ အသည္းပုိးေရာဂါျဖစ္ေနပါက သံဓာတ္မ်ားေသာ အစားအစာမ်ား ေ႐ွာင္႐ွားရပါမည္ ။
အသည္းေဝဒနာခံစားျဖစ္ေပၚေနသည့္အတြက္ သံဓာတ္ပမာဏမ်ားေသာေၾကာင့္ အသည္းပုိမုိ ပ်က္စီးေစသည့္အတြက္ အထူးဂ႐ုျပဳဳ႕သင့္ပါသည္ ။ အသည္းေရာဂါႏွင္႔ စီပုိး ႐ွိေနပါက နီေသာအသားႏွင့္ အသည္း ကလီစာမ်ား မစားသင့္သလုိ သံဓာတ္ပါဝင္မ်ားေသာ အရြက္မ်ား လြန္ကဲစားေသာက္ျခင္းကုိ ေ႐ွာင္သင့့္ပါသည္ ။HN
အသက္ရာေက်ာ္႐ွည္ပါေစ
Comments