သရက္သီးအခြံ၏ လူသိနည္းလွသည့္ က်န္းမာေရး ေကာင္းက်ဳိးမ်ား
# Zawgyi Version ျဖင့္ ဖတ္ပါ #
သရက္သီး စားတဲ့အခါ အခြံကို လႊင့္ပစ္တတ္ၾကပါတယ္။ သရက္သီးအခြံမွာ က်န္းမာေရး ေကာင္းက်ဳိးေတြမ်ားစြာ ရွိတယ္ဆုိတာ သိရွိၿပီ ဆုိရင္ေတာ့ လႊင့္ပစ္မိတာကို သင္ေနာင္တရေကာင္း ရႏုိင္ပါတယ္။
ခုခံစြမ္းအား ေကာင္းမြန္ေစတယ္
သရက္သီး အခြံထဲမွာ အန္သိုဆိုင္ရာနင္နဲ႔ ကယ္႐ိုတီးႏြိဳက္ေတြ အျပင္ ဖိေနာျဒပ္ေပါင္းလည္း မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ အန္သိုဆုိင္ရာနင္နဲ႔ ကယ္႐ိုတီးႏြိဳက္ေတြက အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြ ျဖစ္ၿပီး သက္ရြယ္ႀကီးရင့္မႈကို ေႏွးေကြးေစပါတယ္။ ကယ္႐ိုတီးႏြိဳက္က ခုခံစြမ္းအားကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး ခႏၶာကုိယ္တြင္းသို႔ ေရာဂါပိုးေတြ ဝင္ေရာက္မႈ မရွိေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ဒီျဒပ္ေပါင္းေတြက အ႐ိုးအဆစ္ ေရာင္ရမ္းနာ၊ ကင္ဆာ၊ ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိနဲ႔ အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါေတြ မျဖစ္ပြားေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။
ဓာတ္တုိးပစၥည္းေတြကို ဆန္႔က်င္ေပးတယ္
သရက္သီးအခြံမွာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြ မ်ားစြာပါဝင္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္တြင္းမွ ဓာတ္တိုးပစၥည္းေတြကို ဆန္႔က်င္ တိုက္ထုတ္ ေပးပါတယ္။ သရက္သီးအခြံမွာ ပါဝင္တဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္က ေရာဂါျဖစ္ေစတဲ့ ဆဲလ္ေတြ သူ႔အလိုလို ေသေစၿပီး ဆဲလ္ေတြမွာ ေရာဂါျဖစ္ပြားမႈကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးပါတယ္။ အိႏၵိယမွာ ျပဳလုပ္တဲ့ ေလ့လာမႈအရ သရက္သီးစားတဲ့အခါ အခြံကို ထည့္စားသူေတြက သက္ရွည္ က်န္းမာၾကတာကို ေတြ႕ရပါတယ္။
ကင္ဆာေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးတယ္
သရက္သီးအခြံက ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ႏုိင္တဲ့ အာနိသင္ ရွိပါတယ္။ သရက္ခြံမွာ ပါဝင္တဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္က ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို သူ႔အလိုလို ေသေစၿပီး တျခားဆဲလ္ေတြ အေပၚလည္း လႊမ္းမိုးမႈ ရွိပါတယ္။
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့နည္းေစတယ္
မၾကာေသးခင္က ၾသစေၾတးလ်မွာ ျပဳလုပ္ခဲ့တဲ့ ေလ့လာမႈအရ သရက္ခြံထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္းေတြက အဆီဆဲလ္ေတြ ႀကီးထြားမႈ မရွိေအာင္ ထိန္းခ်ဳပ္ေပးတာကို ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ဒီအာနိသင္က ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ရာမွာ အလြန္ အသံုးဝင္ပါတယ္။ သရက္သီး အမ်ဳိးအစား အေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ဒီျဒပ္ေပါင္း ပါဝင္ၿပီး အဆီဆဲလ္ေတြကို ဖယ္ရွားေပး ႏိုင္ပါတယ္။
ဝမ္းဗိုက္ မအီမသာ ျဖစ္ျခင္းမွ သက္သာေစတယ္
သရက္သီးအခြံက အစာမေၾကတာ၊ လိပ္ေခါင္းေရာဂါ၊ ဝမ္းကိုက္တာနဲ႔ ဝမ္းခ်ဳပ္တာေတြကို သက္သာေစပါတယ္။ သရက္သီးအခြံကို ဆူပြက္ေနတဲ့ ေရထဲ ထည့္ၿပီးေနာက္ အေအးခံကာ ေသာက္ေပးပါ။
ေသြးတြင္း ကိုလက္စထေရာကို ေလ်ာ့နည္းေစတယ္
သရက္သီး အခြံထဲမွာ အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ျဖစ္တဲ့ ရက္စဗာရက္ထေရာ ပါဝင္ၿပီး ဆဲလ္ေတြ ပ်က္စီးမႈမွ တားဆီး ေပးပါတယ္။ ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကို ဟန္႔တားေပးၿပီး ေသြးတြင္း ကိုလက္စထေရာကိုလည္း ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။
ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကို ထိန္းထားႏုိင္တယ္
သရက္သီးမွာ သၾကားဓာတ္ ပါဝင္မႈ မ်ားပါတယ္။ သရက္သီး အခြံထဲက ရက္စဗာရက္ထေရာက အင္ဆူလင္ေဟာ္မုန္း တုန္႔ျပန္မႈကို ေကာင္းေစလုိ႔ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ကို ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။ သရက္သီးရဲ႕ အင္ဆူလင္ တုန္႔ျပန္မႈက အမ်ဳိးအစား ၂ ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိေ ရာဂါရွင္ေတြမွာ ပိုမို သိသာပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ သရက္သီးအခြံ စားသံုးတာက ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈမွ ကာကြယ္ ေပးႏုိင္ပါတယ္။
အ႐ိုးကုိ က်န္းမာေစတယ္
သရက္သီးအခြံထဲကေန ဗီတာမင္ K ကို ရရွိႏုိင္ၿပီး ဗီတာမင္ K က ကယ္လ္စီယမ္ စုပ္ယူမႈအတြက္ မရွိမျဖစ္ လိုအပ္ပါတယ္။ ကယ္လ္စီယမ္က အ႐ိုးသန္မာေစဖုိ႔ မ်ားစြာ အေထာက္အကူ ျပဳပါတယ္။
Tip
အိႏၵိယႏုိင္ငံမွာ သရက္သီးစိမ္းကို အေျခာက္လွမ္းၿပီး အမႈန္႔ႀကိတ္ကာ ပုလင္းထဲထည့္၊ ေလလံုေအာင္ ပိတ္ သိမ္းထားတတ္ၾကပါတယ္။ ဟင္းခ်က္တဲ့အခါ အခ်ဥ္အရသာ ရရွိဖုိ႔ ထည့္ခ်က္ေလ့ ရွိပါတယ္။
သရက္သီး စားတဲ့အခါ အခြံကို လႊင့္ပစ္တတ္ၾကပါတယ္။ သရက္သီးအခြံမွာ က်န္းမာေရး ေကာင္းက်ဳိးေတြမ်ားစြာ ရွိတယ္ဆုိတာ သိရွိၿပီ ဆုိရင္ေတာ့ လႊင့္ပစ္မိတာကို သင္ေနာင္တရေကာင္း ရႏုိင္ပါတယ္။
ခုခံစြမ္းအား ေကာင္းမြန္ေစတယ္
သရက္သီး အခြံထဲမွာ အန္သိုဆိုင္ရာနင္နဲ႔ ကယ္႐ိုတီးႏြိဳက္ေတြ အျပင္ ဖိေနာျဒပ္ေပါင္းလည္း မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ အန္သိုဆုိင္ရာနင္နဲ႔ ကယ္႐ိုတီးႏြိဳက္ေတြက အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြ ျဖစ္ၿပီး သက္ရြယ္ႀကီးရင့္မႈကို ေႏွးေကြးေစပါတယ္။ ကယ္႐ိုတီးႏြိဳက္က ခုခံစြမ္းအားကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး ခႏၶာကုိယ္တြင္းသို႔ ေရာဂါပိုးေတြ ဝင္ေရာက္မႈ မရွိေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ဒီျဒပ္ေပါင္းေတြက အ႐ိုးအဆစ္ ေရာင္ရမ္းနာ၊ ကင္ဆာ၊ ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိနဲ႔ အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါေတြ မျဖစ္ပြားေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။
ဓာတ္တုိးပစၥည္းေတြကို ဆန္႔က်င္ေပးတယ္
သရက္သီးအခြံမွာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြ မ်ားစြာပါဝင္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္တြင္းမွ ဓာတ္တိုးပစၥည္းေတြကို ဆန္႔က်င္ တိုက္ထုတ္ ေပးပါတယ္။ သရက္သီးအခြံမွာ ပါဝင္တဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္က ေရာဂါျဖစ္ေစတဲ့ ဆဲလ္ေတြ သူ႔အလိုလို ေသေစၿပီး ဆဲလ္ေတြမွာ ေရာဂါျဖစ္ပြားမႈကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးပါတယ္။ အိႏၵိယမွာ ျပဳလုပ္တဲ့ ေလ့လာမႈအရ သရက္သီးစားတဲ့အခါ အခြံကို ထည့္စားသူေတြက သက္ရွည္ က်န္းမာၾကတာကို ေတြ႕ရပါတယ္။
ကင္ဆာေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးတယ္
သရက္သီးအခြံက ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ႏုိင္တဲ့ အာနိသင္ ရွိပါတယ္။ သရက္ခြံမွာ ပါဝင္တဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္က ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို သူ႔အလိုလို ေသေစၿပီး တျခားဆဲလ္ေတြ အေပၚလည္း လႊမ္းမိုးမႈ ရွိပါတယ္။
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့နည္းေစတယ္
မၾကာေသးခင္က ၾသစေၾတးလ်မွာ ျပဳလုပ္ခဲ့တဲ့ ေလ့လာမႈအရ သရက္ခြံထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္းေတြက အဆီဆဲလ္ေတြ ႀကီးထြားမႈ မရွိေအာင္ ထိန္းခ်ဳပ္ေပးတာကို ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ဒီအာနိသင္က ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ရာမွာ အလြန္ အသံုးဝင္ပါတယ္။ သရက္သီး အမ်ဳိးအစား အေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ဒီျဒပ္ေပါင္း ပါဝင္ၿပီး အဆီဆဲလ္ေတြကို ဖယ္ရွားေပး ႏိုင္ပါတယ္။
ဝမ္းဗိုက္ မအီမသာ ျဖစ္ျခင္းမွ သက္သာေစတယ္
သရက္သီးအခြံက အစာမေၾကတာ၊ လိပ္ေခါင္းေရာဂါ၊ ဝမ္းကိုက္တာနဲ႔ ဝမ္းခ်ဳပ္တာေတြကို သက္သာေစပါတယ္။ သရက္သီးအခြံကို ဆူပြက္ေနတဲ့ ေရထဲ ထည့္ၿပီးေနာက္ အေအးခံကာ ေသာက္ေပးပါ။
ေသြးတြင္း ကိုလက္စထေရာကို ေလ်ာ့နည္းေစတယ္
သရက္သီး အခြံထဲမွာ အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ျဖစ္တဲ့ ရက္စဗာရက္ထေရာ ပါဝင္ၿပီး ဆဲလ္ေတြ ပ်က္စီးမႈမွ တားဆီး ေပးပါတယ္။ ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကို ဟန္႔တားေပးၿပီး ေသြးတြင္း ကိုလက္စထေရာကိုလည္း ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။
ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကို ထိန္းထားႏုိင္တယ္
သရက္သီးမွာ သၾကားဓာတ္ ပါဝင္မႈ မ်ားပါတယ္။ သရက္သီး အခြံထဲက ရက္စဗာရက္ထေရာက အင္ဆူလင္ေဟာ္မုန္း တုန္႔ျပန္မႈကို ေကာင္းေစလုိ႔ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ကို ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။ သရက္သီးရဲ႕ အင္ဆူလင္ တုန္႔ျပန္မႈက အမ်ဳိးအစား ၂ ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိေ ရာဂါရွင္ေတြမွာ ပိုမို သိသာပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ သရက္သီးအခြံ စားသံုးတာက ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈမွ ကာကြယ္ ေပးႏုိင္ပါတယ္။
အ႐ိုးကုိ က်န္းမာေစတယ္
သရက္သီးအခြံထဲကေန ဗီတာမင္ K ကို ရရွိႏုိင္ၿပီး ဗီတာမင္ K က ကယ္လ္စီယမ္ စုပ္ယူမႈအတြက္ မရွိမျဖစ္ လိုအပ္ပါတယ္။ ကယ္လ္စီယမ္က အ႐ိုးသန္မာေစဖုိ႔ မ်ားစြာ အေထာက္အကူ ျပဳပါတယ္။
Tip
အိႏၵိယႏုိင္ငံမွာ သရက္သီးစိမ္းကို အေျခာက္လွမ္းၿပီး အမႈန္႔ႀကိတ္ကာ ပုလင္းထဲထည့္၊ ေလလံုေအာင္ ပိတ္ သိမ္းထားတတ္ၾကပါတယ္။ ဟင္းခ်က္တဲ့အခါ အခ်ဥ္အရသာ ရရွိဖုိ႔ ထည့္ခ်က္ေလ့ ရွိပါတယ္။
- Get link
- Other Apps
- Get link
- Other Apps
Comments