အသားအေရလွေစမယ့္ အစားအစာ (၅) မ်ိဳး
အသားအေရလွဖုိ႔အတြက္ မ်ားမ်ားသာ စားေပေတာ့။
ေကာင္းေပ့၊ ေစ်းႀကီးေပ့ဆုိတဲ့ lotion ေတြလိမ္းတယ္။ ခရင္မ္ေတြ စံုေအာင္လည္းလိမ္းတယ္။ ဒါေပမဲ့ အသားအေရက ပိုၿပီးလွပမလာဘူးဆုိရင္ ဘယ္လိုလုပ္မလဲ? ဒါဆိုရင္ အစားအေသာက္ အေနအထုိင္ကို ျပန္ဆန္းစစ္ၾကည့္ပါ။ အသားအေရကို လွပေစတဲ့ အစားအစာေတြလည္း ႐ွိပါတယ္။
၁။ ေထာပတ္သီး
တစ္ပတ္ကို ေထာပတ္သီးတစ္လံုးေလာက္ စားပါ။ အသားအေရကို ႏူးညံ့ေခ်ာေမြ႕ေစပါတယ္။ အစုိဓာတ္ကိုလည္း ျဖည့္ေပးႏိုင္တဲ့အျပင္ အေရျပားဆဲလ္ေတြ မပ်က္စီးေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးပါေသးတယ္။
၂။ တုိ႔ဟူး
ပဲပိစပ္ကေန ျပဳလုပ္တဲ့ စားစရာေတြက အသားအေရအတြက္ ေကာင္းက်ိဳးေပးပါတယ္။ တို႔ဟူး၊ ပဲႏို႔တုိ႔ကို စားသံုးပါ။ အေရျပားဆဲလ္ေတြရဲ႕ လုပ္ေဆာင္မႈကို ျမႇင့္တင္ေပးသလို အသားအေရကိုလည္း ေတာက္ပါေစပါတယ္။ တစ္ပတ္ကို ၃ ႀကိမ္မွ ၅ ႀကိမ္ စားပါ။
၃။ ေခ်ာကလက္
ႏွလံုးအတြက္ ေကာင္းတယ္ဆုိတဲ့ ေခ်ာကလက္က အသားအေရကိုလည္း ေကာင္းမြန္ေစပါသတဲ့။ အေရျပားအေပၚယံလႊာ ေျခာက္ေသြ႕မႈကို မျဖစ္ေစပါဘူး။ တစ္ေန႔ကို တစ္ေအာင္စခြဲေလာက္ ေန႔စဥ္စားသင့္ပါတယ္။
၄။ အယ္လ္မြန္
မနက္စာမွာ အယ္လ္မြန္ေလးနဲ႔ ဒိန္ခ်ဥ္ေလးနဲ႔ ေရာၿပီးစားရင္ အရသာလည္းရွိ လူလည္းေပါ့ပါးတက္ၾကြတယ္။ အေရျပားေပၚမွာ ဝက္ျခံေတြ၊ ႏွင္းခူေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ေနေရာင္ျခည္မွာပါတဲ့ ခရမ္းလြန္ေရာင္ျခည္ေၾကာင့္ ပ်က္စီးသြားတဲ့ အေရျပားကို ကုသေပးႏုိင္ပါေသးတယ္။
၅။ ဂရိတ္ဖ႐ု
ဗီတာမင္စီ ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္တဲ့ ဂ႐ိတ္ဖရုက အသားအေရ ေခ်ာေမြ႕တင္းရင္းေအာင္ ကူညီေပးပါတယ္။ အျခားသစ္သီးေတြနဲ႔ယွဥ္ရင္ အခ်ိဳဓာတ္ပါဝင္မႈလည္းနည္းပါးလို႔ သဘာဝအေလ်ာက္ အေရျပားအိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကိုလည္း ေႏွးသြားေစပါတယ္။
ေကာင္းေပ့၊ ေစ်းႀကီးေပ့ဆုိတဲ့ lotion ေတြလိမ္းတယ္။ ခရင္မ္ေတြ စံုေအာင္လည္းလိမ္းတယ္။ ဒါေပမဲ့ အသားအေရက ပိုၿပီးလွပမလာဘူးဆုိရင္ ဘယ္လိုလုပ္မလဲ? ဒါဆိုရင္ အစားအေသာက္ အေနအထုိင္ကို ျပန္ဆန္းစစ္ၾကည့္ပါ။ အသားအေရကို လွပေစတဲ့ အစားအစာေတြလည္း ႐ွိပါတယ္။
၁။ ေထာပတ္သီး
တစ္ပတ္ကို ေထာပတ္သီးတစ္လံုးေလာက္ စားပါ။ အသားအေရကို ႏူးညံ့ေခ်ာေမြ႕ေစပါတယ္။ အစုိဓာတ္ကိုလည္း ျဖည့္ေပးႏိုင္တဲ့အျပင္ အေရျပားဆဲလ္ေတြ မပ်က္စီးေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးပါေသးတယ္။
၂။ တုိ႔ဟူး
ပဲပိစပ္ကေန ျပဳလုပ္တဲ့ စားစရာေတြက အသားအေရအတြက္ ေကာင္းက်ိဳးေပးပါတယ္။ တို႔ဟူး၊ ပဲႏို႔တုိ႔ကို စားသံုးပါ။ အေရျပားဆဲလ္ေတြရဲ႕ လုပ္ေဆာင္မႈကို ျမႇင့္တင္ေပးသလို အသားအေရကိုလည္း ေတာက္ပါေစပါတယ္။ တစ္ပတ္ကို ၃ ႀကိမ္မွ ၅ ႀကိမ္ စားပါ။
၃။ ေခ်ာကလက္
ႏွလံုးအတြက္ ေကာင္းတယ္ဆုိတဲ့ ေခ်ာကလက္က အသားအေရကိုလည္း ေကာင္းမြန္ေစပါသတဲ့။ အေရျပားအေပၚယံလႊာ ေျခာက္ေသြ႕မႈကို မျဖစ္ေစပါဘူး။ တစ္ေန႔ကို တစ္ေအာင္စခြဲေလာက္ ေန႔စဥ္စားသင့္ပါတယ္။
၄။ အယ္လ္မြန္
မနက္စာမွာ အယ္လ္မြန္ေလးနဲ႔ ဒိန္ခ်ဥ္ေလးနဲ႔ ေရာၿပီးစားရင္ အရသာလည္းရွိ လူလည္းေပါ့ပါးတက္ၾကြတယ္။ အေရျပားေပၚမွာ ဝက္ျခံေတြ၊ ႏွင္းခူေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ေနေရာင္ျခည္မွာပါတဲ့ ခရမ္းလြန္ေရာင္ျခည္ေၾကာင့္ ပ်က္စီးသြားတဲ့ အေရျပားကို ကုသေပးႏုိင္ပါေသးတယ္။
၅။ ဂရိတ္ဖ႐ု
ဗီတာမင္စီ ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္တဲ့ ဂ႐ိတ္ဖရုက အသားအေရ ေခ်ာေမြ႕တင္းရင္းေအာင္ ကူညီေပးပါတယ္။ အျခားသစ္သီးေတြနဲ႔ယွဥ္ရင္ အခ်ိဳဓာတ္ပါဝင္မႈလည္းနည္းပါးလို႔ သဘာဝအေလ်ာက္ အေရျပားအိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကိုလည္း ေႏွးသြားေစပါတယ္။
- Get link
- Other Apps
- Get link
- Other Apps
Comments