ဒီတစ္ခါေတာ့ ငါးေခါင္းဟင္းႀကိဳက္သူေတြ ငါးရံ႕ေခါင္းကို ပုံစံတစ္ မ်ိဳးေလးခ်က္စားရေအာင္ ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။ ျပဳလုပ္ပုံအဆင့္ဆင့္ ၁။ပထမဦးစြာ ငါးရံ႕ေခါင္းမ်ားကုိေၾကးထုိးသန္႔စင္၍ ေရစင္ေအာင္ ေဆးကာ ငံျပာရည္၊ အရသာမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ ဆားတုိ႔ျဖင့္နယ္ထားပါ။ ၂။မုန္လာဥကုိ အခံြႏႊာ၍ ပါးပါးလွီးထားပါ။ ၃။င႐ုတ္ပြေျခာက္ကုိေရစိမ္၍ အေစ့ထုတ္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတို႔ႏွင့္ေရာၿပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။ ၄။ဒယ္အုိးထဲတြင္ ဆီထည့္၍အပူေပးၿပီး ဆီပူလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ အႏွစ္မ်ားထည့္၍ ဆီသတ္ပါ။
ဒီတစ္ခါေတာ့ ငါးေခါင္းဟင္းႀကိဳက္သူေတြ ငါးရံ႕ေခါင္းကို ပုံစံတစ္ မ်ိဳးေလးခ်က္စားရေအာင္ ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။
ျပဳလုပ္ပုံအဆင့္ဆင့္
၁။ပထမဦးစြာ ငါးရံ႕ေခါင္းမ်ားကုိေၾကးထုိးသန္႔စင္၍ ေရစင္ေအာင္ ေဆးကာ ငံျပာရည္၊ အရသာမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ ဆားတုိ႔ျဖင့္နယ္ထားပါ။
၂။မုန္လာဥကုိ အခံြႏႊာ၍ ပါးပါးလွီးထားပါ။
၃။င႐ုတ္ပြေျခာက္ကုိေရစိမ္၍ အေစ့ထုတ္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတို႔ႏွင့္ေရာၿပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။
၄။ဒယ္အုိးထဲတြင္ ဆီထည့္၍အပူေပးၿပီး ဆီပူလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ အႏွစ္မ်ားထည့္၍ ဆီသတ္ပါ။
၅။အႏွစ္ႂကြပ္ခါနီးလွ်င္ ငါးမဆလာထည့္၍ ေမႊၿပီးအနံ႔ေမႊးလာလွ်င္ ငါးရံ႕ေခါင္းမ်ားႏွင့္ မုန္လာဥတို႔ကုိထည့္လုံးေပးပါ။
၆။ငါးအသားႏူးေစရန္ ေရကုိနည္းနည္းခ်င္းစီထည့္ေပးထားပါ။
၇။ငါးအသားႏူးလွ်င္ မန္က်ည္းမွည့္ရည္ထည့္၍တည္ၿပီး အရသာစိတ္ႀကိဳက္ျမည္းပါ။ ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ နံနံပင္အုပ္၍မီးပိတ္ေပးလုိ႔ရပါၿပီ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးရံ႕ေခါင္းႏွစ္ေခါင္း
မုန္လာဥျဖဴတစ္ဥ
င႐ုတ္ပြေျခာက္သုံးခု
ၾကက္သြန္နီႏွစ္လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴေလးႁမြာ
မန္က်ည္းမွည့္ရည္အနည္းငယ္
နံနံပင္အနည္းငယ္
ငါးမဆလာအနည္းငယ္
ဆီစားပြဲတင္ဇြန္းသုံးဇြန္း
Ei’s Cooking Diary ကပံ့ပုိးကူညီပါသည္။
Comments