ပိတ္စြယ္၊ ပုစြန္ ခ်ဥ္ငံစပ္
Mizzimaburmese
ေပစိလက္ရာအစီအစဥ္ကို စေနေန႔ ညေနတိုင္း တင္ဆက္ေပးမွာျဖစ္လို႔ အားလပ္ရက္မွာ တေပ်ာ္တပါး ခ်က္ျပဳတ္စားႏိုင္ၾကပါၿပီ။
မဂၤလာပါ
ဒီတပတ္ေတာ့ ပိတ္စြယ္လို႔ေခၚတဲ့ အပင္ တမ်ိဳးကို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ ေဒသတခ်ိဳ႕မွာေတာ့ ဝက္လံပင္၊ ဆီမီးတိုင္ပင္လို႔လည္း ေခၚပါေသးတယ္။ သူ႔အရသာက ခ်ိဳပါတယ္။
ဒီဟင္းေလးခ်က္ဖို႔လိုအပ္တာကေတာ့ -
ပိတ္စြယ္ အနည္းငယ္
ပုဇြန္ဆိတ္ (ဆားနႏြင္းနယ္ထား)
မက်ီးသီးစိမ္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
င႐ုတ္သီးမႈန္႔
င႐ုတ္သီးစိမ္း
မ်ွင္ငပိ
ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔လိုအပ္ပါတယ္။

အရင္ဆံုး မက်ီးသီးစိမ္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ေထာင္းထားပါ။
ပိတ္စြယ္ အနည္းငယ္
ပုဇြန္ဆိတ္ (ဆားနႏြင္းနယ္ထား)
မက်ီးသီးစိမ္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
င႐ုတ္သီးမႈန္႔
င႐ုတ္သီးစိမ္း
မ်ွင္ငပိ
ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔လိုအပ္ပါတယ္။
အရင္ဆံုး မက်ီးသီးစိမ္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ေထာင္းထားပါ။
ပိတ္စြယ္ႏုႏုေလးေတြကို အေနေတာ္လွီးၿပီး ဆား၊ နႏြင္း နယ္ထားတဲ့ ပုဇြန္ဆိတ္ထည့္ပါ။ မ်ွင္ငပိထည့္ပါ။င႐ုတ္သီးေထာင္းထားတာထည့္ပါ။ ဆီ လဖက္စားဇြန္း တဇြန္းစာထည့္ပါ။
ၿပီးရင္ေတာ့ လံုးခ်က္ပံုစံေလးခ်က္ပါ။ ေရအမ်ားႀကီးမထည့္ရပါဘူး။ ေရကိုေရေႏြးၾကမ္းပန္းကန္လံုးတစ္လံုးစာထည့္ၿပီးအဖံုးအုပ္ခ်က္ပါ။
ေရခမ္းၿပီး ပိတ္စြယ္ႏူးၿပီဆိုရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာနဲ႔ ဟင္းတခြက္ရပါၿပီ။
ဆီလည္းအမ်ားၿပီးမပါလို႔ ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ဟင္းခ်က္မစားခ်င္သူေတြအတြက္လဲ စရိတ္နည္းနည္းနဲ႔ ထမင္းၿမိန္မယ့္ဟင္းတမယ္ပါ။
ေပစိလက္ရာအစီအစဥ္ကို စေနေန႔ ညေနတိုင္း တင္ဆက္ေပးမွာျဖစ္လို႔ အားလပ္ရက္မွာ တေပ်ာ္တပါး ခ်က္ျပဳတ္စားႏိုင္ၾကပါၿပီ။
- Get link
- X
- Other Apps
- Get link
- X
- Other Apps
Comments